Besturingssysteem onafhankelijk

OptieKTotaal is het enige besturingssysteem onafhankelijke winkel- automatiseringsprogramma voor opticiens. OptieKTotaal werkt onder Windows, Apple Macintosh, Linux en Solaris. Ook binnen een netwerk met gecombineerde besturingssystemen verwerkt OptieKTotaal probleemloos haar data. Door het toepassen van een runtime (een stukje programmatuur welke het besturingssysteem koppelt met het optiek-programma) versmelt OptieKTotaal probleemloos met de besturingssoftware van uw computer.

Waarom ontwikkelen voor meerdere besturingssystemen?

Bij de keuze van de ontwikkelsoftware voor OptieKTotaal (Omnis Studio) gaf het de programmeurs nauwelijks meerwerk en dus biedt het voor de gebruiker alleen maar voordelen. Noch de ontwikkelomgeving noch het besturingssysteem mag een beperking voor de gebruiker worden. Daarnaast biedt Omnis Studio ongekende kracht en mogelijkheden. Omnis is geen eendagsvlieg want al vanaf 1984 is deze ontwikkelomgeving een actieve speler bij ontwikkeling van onze software. Als u kiest voor OptieKTotaal kiest u dus niet alleen voor de onafhankelijkheid van besturingssystemen maar ook voor kracht en zekerheid.

Wat biedt dat voor u?

Elk besturingssysteem heeft haar voor- en nadelen. Een platform- onafhankelijke gebruiker is minder gevoelig voor economische instabiliteit van de computermarkt. Een ander voordeel is dat er bij veranderingen van het besturingssysteen alleen maar een andere runtime hoeft te te worden geïnstallereerd. Gewoon door deze kosteloos te downloaden. Het registratienummer is namelijk besturingssysteem onafhankelijk.

Waarom zou u een ander platform kiezen?

Een goed argument voor een ander platform dan bv. Windows zou bedrijfszekerheid kunnen zijn. Hierin is Apple Macintosh een uitstekende keus. Dit systeem loopt vrijwel geen besmettingsrisico's voor wormen en virussen en de systeemsoftware laat u zelden in de steek. Software conflicten worden zelden gesignaleerd. Dit betekent dat u geen tijd (en dus geld !) kwijt bent aan het beheren van uw systeem. Mocht u specifieke apparatuur gekoppeld hebben welke alleen onder Windows draait (bv de Topcon CV of Medmont topograaf), dan is die Windows computer eenvoudig in het netwerk op te nemen. Argumenten als prijsverschillen tussen Macintosh versus Windows computer zijn achterhaald. Onbekendheid met het systeem is evenmin een argument. Net als bij de aanschaf van een ander merk auto is de plaats van de ruitenwisser-schakelaar ondergeschikt aan bedrijfszekerheid.
Maar misschien heeft u al computers onder Windows en bent u de stabiliteit van Linux gaan waarderen. OptieKTotaal stelt u in staat , na het downloaden en installeren van een Linux-runtime, verder te werken onder dit systeem. Dus, als u veranderen wilt, verandert OptieKTotaal probleemloos met u mee.

Is OptieKTotaal beperkt in werkstations?

OptieKTotaal is niet beperkt in het aantallen werkstations. Of u nu 1 werkplekken heeft of 150, OptieKTotaal kunt u blijven uitbreiden en op elke werkplek blijft dezelfde data ter beschikking. Een werkstation op uw toonbank, pastafels, kantoor, werkplaats, in al uw refractie- en contactlens ruimten, het maakt niet uit. Via een normale breedbandverbinding kunt u zelfs vanaf elke plek in de wereld uw database benaderen en de gegevens opvragen en/of aanpassen. Dus ook vanaf uw eigen huis of vakantieadres (als u die behoefte mocht hebben).

Kan OptieKTotaal op een laptop worden gebruikt?

Mocht u uw beroep mobiel uitoefenen (reizende contactlensspecialist of mobiele opticien), dan kunt u met OptieKTotaal op een laptop, alle gegevens ter plaatse invoeren of muteren. Eenmaal thuis sluit u de laptop aan op een printer (of thuis-netwerk) en de facturen en werkplaatsbonnen worden met één druk op de knop voor u geprint. Ook de bestellingen worden met één druk op de knop via email direct vanuit het programma aan de leverancier verstuurd.

Heeft deze onafhankelijkheid van OptieKTotaal ook nadelen?

Nee, tenzij u problemen heeft met het kiezen van de hardware. Mocht later blijken dat u toch een ander keuze had moeten maken, geen nood, OptieKTotaal verandert mee zonder één enkele consequentie voor de programmatuur of uw data.