Mijn ervaringen met OptieKTotaal

Mij werd gevraagd een stukje over mijn bevindingen met OptieKTotaal te schrijven. Zoals mij vaker wordt verweten, doe ik de dingen net even anders....! Ik wil graag iets vertellen over een ervaring van mij met OptieKTotaal !

Toen ik in 1992 kwam te werken bij Klopman Optiek in Harderwijk, werkte mijn toenmalige werkgever al met OptieKTotaal. Sinds 1999 heb ik de scepter van Klopman Optiek volledig in eigen hand en draai nog steeds zonder noemenswaardige problemen met deze programmatuur.
Tot vorig jaar...........

Als gevolg van een hevig onweer werd, door een spanningspiek op het elektriciteitsnet, alle computerapparatuur in mijn winkel in één klap vernield. Gelukkig was ik verzekerd voor de elektronica, maar niet voor inkomstenderving. Zonder de computers en deze programmatuur had ik geen inzicht in de historie van mijn klanten. Ik moest zo snel mogelijk weer operationeel zijn !

Eén telefoontje bleek voldoende, want binnen twee uur stond Dick Schievink van OptieKTotaal met alle installatie-software en registratienummers bij me voor de deur. Ik had inmiddels enkele vervangende computers aangeschaft en, terwijl ik de dozen nog stond uit te pakken, werden de nieuwe computers door hem voorzien van alle noodzakelijke software en data. Binnen enkele uren was Klopman Optiek weer volledig operationeel en heb ik geen klant hoeven teleurstellen en geen dubbeltje omzet hoeven missen.

Pas als je vleugellam bent realiseer je je hoe afhankelijk je bent. Afhankelijk van je leverancier en van een backup. Destijds maakte ik alleen op zaterdag mijn backup. Ik had 10 jaar lang nooit een back-up hoeven gebruiken. Mijn Apple Macintosh apparatuur en OptieKTotaal hebben mij nog nooit in de steek gelaten. Dat creëert vertrouwen en dat maakte mij nonchelant. Een geluk bij een ongeluk was dat mijn backup recent was toen de bliksem insloeg.

Vanaf deze ervaring trouwens draai ik dagelijks mijn backup !

Voor meer informatie kan je met mij contact opnemen.

Paul Hoes
Klopman Optiek
Schoenmakersstraat 22
3841 BB Harderwijk
tel: 0341-414440
e-mail: phoes@wxs.nl
Paul Hoes
Klopman Optiek - Harderwijk