Lex Janssen
Lex Optiek - Venlo

Mijn ervaringen met OptieKTotaal

Allereerst even voorstellen, ik ben Lex Janssen, opticien in Venlo-Zuid en sinds augustus 2005 als zelfstandig opticien aan de slag.

De voorgaande jaren heb ik met een optiekprogramma gewerkt van een groot optiek-automatiseringsbedrijf, na zoveel jaren werken met dit programma weet je wel wat de mogelijkheden en de onmogelijkheden zijn.

Juist deze onmogelijkheden wilde ik niet meer! Dus op zoek gegaan in de wereld van de optiekprogramma's en zo bij OptieKTotaal uitgekomen. Ik heb eerst een afspraak gemaakt met Hans Klein in Apeldoorn ( moet je zeker doen!). Hans en Dick zijn de mensen achter dit programma en één ding is zeker, als je een programma vanuit de praktijk ontwerpt en bouwt, dan weet je zeker dat het een gebruikersvriendelijk programma wordt.

"Als je een programma vanuit de praktijk ontwerpt en bouwt, dan weet je zeker dat het een gebruikersvriendelijk programma wordt." De bediening van het optiek-pakket is zeer vriendelijk en goed doordacht. In aanvang was het even wennen omdat ik door mijn voorgaande automatiseringspakket geconditioneerd was door de complexe bediening en structuren. Zo was ik in het begin op zoek naar bepaalde knoppen welke achteraf onnodig bleek te zijn omdat OptieKTotaal deze handelingen automatisch verricht.

Het softwareprogramma bestaat uit een prima klant-registratie, refractiekaarten, contactlenskaarten met alles wat je echt nodig hebt zoals keratometrie centraal en perifeer en alle andere noodzakelijke informatie, contactlenscontrolekaarten (waar je per 5 controles in één oogopslag kunt zien), foto-opslag gekoppeld aan de klantenkaart welke je ook op elk werkstation kunt oproepen, en nog een optometriemodule. Daarnaast een uitstekende voorraadbeheersing waar je gewoon alles mee kan doen en prima kassa-afhandeling die toont wat belangrijk is. Het bestellen van glazen, lenzen of andere items is eenvoudig. Je hebt geen OCS meer nodig want alles gaat direct vanuit het programma middels e-mail naar de desbetreffende leverancier. Je bestelling komt altijd aan.

Ook het gereed-berichten naar de klant toe en het oproepen voor een controle of contactlensplan kan via de e-mail module worden gerealiseerd en dat scheelt een hoop tijd en telefoonkosten. Dit programma heeft alles wat je nodig hebt van een klantregistratie, voorraadbeheersing tot correspondentie en agenda aan toe. Al met al ben ik heel dik tevreden met dit softwarepakket. De helpdesk is goed (die heb je in het begin wel eens een keer nodig, maar niet vaak) en het is bij mij nog nooit voorgekomen dat het programma vast is gelopen.

Voor meer informatie kan je met mij contact opnemen of een afspraak maken.
Lex Janssen Opticien
Van Nijvenheimstraat 44
5912 BN Venlo
tel: 077 3512525
e-mail: lexoptiek@planet.nl